Használt

Zöldlista: miből lesz az ünnepi (cse)re-csomagolóanyag?

Asztalterítőből, függönyből, újságpapírból – bármiből, aminek az anyaga engedi, hogy gyűrjük, hajtsuk, ragasszuk, vagy tűzzük. Kizárólag kreativitás kell hozzá, és máris fogyatkozik otthonunkban a felhalmozott felesleges anyagok mennyisége, hiszen azokat újrahasználjuk.

Miről ismerszik meg a környezettudatos vásárló? Csomagolópapírra nem költ a bevásárlóközpontokban – az percek vagy órák múlva úgyis a kukában landol. Ha viszont kevesebbet vagy egyáltalán nem veszünk belőle, akkor kevesebbet vagy egyáltalán nem lesz mit kidobnunk.

Ha már mindenképpen csomagolni akarunk, akkor a karácsony kiváló alkalom arra, hogy megcsillogtassuk a kreativitásunkat. Használhatunk erre a célra kiolvasott reklámújságot (legyen is értelme, ha már a kérésünk ellenére bedobták a postaládánkba), bármilyen más újságot, kimaradt ruhaanyagot, lecserélt függönyt, vagy akár megunt asztalterítőt. Ezeket a „célszemély” még akár ajándéknak is tekintheti, és a segítségükkel a lakásban felhalmozott hulladék mennyiségét is csökkenthetjük, hiszen azt újra felhasználjuk valamire.

Ezzel a tudatossággal nemcsak a környezetünket óvjuk, hanem időt, energiát és pénzt is megtakarítunk: nem töltünk órákat azzal, hogy a megfelelő ajándékokhoz a megfelelő színű csomagolóanyagot megtaláljuk, a meg nem vásárolt papír alapanyaga megmarad, és nem is fizetünk érte.

Az eredeti cikk

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

'Fel a tetejéhez' gomb