Használt

Kiszuperált limlomokból menő kerti bútort készíthetsz

Szinte el sem hiszi az ember, de ezek a bútorok valóban limlomokból készültek.

Szerencsés, ha valakinek van kertje, ahol a jó levegőn lehet, kertészkedhet, vagy akár gyermekeivel focizhat, kutyájával játszhat.

A kert azonban ne csak egy bekerített terület legyen a ház körül: érdemes szabadtéri helyiségként tekinteni rá, mely ugyanúgy kellemessé tehető, akár egy beltéri szoba. A pompás növények, a dús fű, az ízléses burkolattal fedett terasz, a szép és nem utolsósorban erős kerítés fontos részei a kertnek, de a kényelmes használathoz bútorok is kellenek.

Kerti bútorok házilag

A kerti bútorok árát sajnos legtöbbször borsosan megkérik, de kis kreativitással akár kallódó limlomokból is lehet garnitúrát és egyéb bútorokat készíteni odakintre. Adunk egy kis inspirációt.

Ha van kallódóban pár gumikerék otthon, akkor egy régi asztal lapjával vagy direkt e célra vágatott üveglappal szuper kerti asztal készíthető.

Raklapokból sokan sokféle bútort készítenek: a teraszokon, kertekben különösen kedvelt megoldás, akár kényelmes ülőfelületet, akár nagyobb felületű asztalt szeretne valaki. Ha asztal készül, érdemes üveglappal fedni, mert felbillenhetnek a poharak, beeshetnek a tárgyak.

Szinte hihetetlen, hogy ez a szék gumikerekekből készült, mégis igaz: autó- és bicikligumik és belőlük vágott csíkok adták alkatrészeit. Mivel befestették, elegánsabb az összhatás.

Raklapból tálalóasztal is készülhet, melynek jó haszna lehet, amikor vendégek érkeznek. Csak élére kell fordítani, és egy falappal vagy betonlapokkal fedni.

A természet szerelmesei szívesebben maradhatnak a natúr stílusnál: két rövidebb fatuskó és egy hosszabb, félbevágott rönk segítségével kedves kerti padot hozhatnak össze.

A pincében porosodó faládákból ilyen klassz, polcos játékasztal is lehet. Csupán egymásra kell őket szögelni, és a tetejére egy falapot erősíteni. A lap akár egy leselejtezett nyújtódeszka is lehet. A játék könnyedén felfesthető, bábukként akár ásványvizes kupakok is beválnak.

Négy faláda segítségével polcos kerti asztal is készülhet, melynek közepére szögletes virágcserépben virágot lehet tenni. A ládák, ha elég vastag deszkákból készültek, lefordítva ülőkének is beválnak.

Ez a pad kimaradt téglákból és gerendákból készült: akik nemrég építkeztek, azok könnyen utánozhatják az ötletet. Az egymásra rakott téglákat fontos ragasztóanyaggal rögzíteni.

Nagyobb farönkökből asztal készíthető: fontos lefejteni a kérget, mert aláköltözhetnek a bogarak! Kis csiszolás sem árthat, hogy a felület simább legyen.

Mivel a díszítés is a lakberendezés szerves része, egy nagyon helyes kertdíszítő ötletet is érdemes megtekinteni, ugyancsak az ezerarcú gumikerekekből: teáscsésze alakú kerti virágcserép.

Az eredeti cikk

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

'Fel a tetejéhez' gomb