Nagyvilág

Fenntartható építészet magyar díjazottja

Az Építészfórum 17. alkalommal ismerte el az év legkiemelkedőbb alkotásait. A szakmai esemény különlegessége, hogy zsűrizése a nagyközönség előtt zajlik. Idén 79 tervet, 63 épületet és 20 épített környezeti munkát neveztek a tervezők, amelyek közül két családi ház, egy óvoda, egy tornacsarnok és egy iroda versengett az év legjobb épületének járó díjért, a tervek között öt diplomamunka szerepelt – tudósítja az élőbolygónk.hu.

A legjobb épület díját a vezető magyar sajtóorgánumok képviselőiből és a szakma kiemelt szakértőiből álló zsűri a Bánáti + Hartvig Építész Iroda csapatának ítélte saját irodaépületéért. Az iroda vezetőinek szándéka az volt, hogy egy meglévő épület átalakításával hozzák létre új székhelyüket.

Nem akartak új épületet emelni, hogy az építkezéssel ne terheljék a környezetet, ehelyett a körforgásos építészet szemléletmódja szerint kerestek olyan helyszínt, amely minél inkább újrahasznosítható, és a meglévő elemek beépíthetők.

Az iroda oldala szerint az 1960-as években épült egykori Alba Regia étterem épülete az adásvétel pillanatában használaton kívül állt, és jelentős felújításra szorult. A renovációval amellett, hogy az épület megmenekült, a környék épített környezetének nívója is emelkedett.

A stúdió a legjobb épület díja mellett elnyerte a Szónok Születik Retorikaiskola Legjobb Prezentáció Közönségdíját is.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

'Fel a tetejéhez' gomb